mandag den 14. marts 2011

Covernoter - lidt om de enkelte sange på Magnolia TalesP4 har i denne uge mit nye album ”Magnolia Tales” som ”Ugens Album”. Her følger mine noter om de enkelte sange på albummet.


Tomorrow's Just Another Night:

Jeg fulgtes en sen aften med min ven Troy Campbell gennem Århus efter en Spot Festival. Vi kom forbi casinoet, hvor der holdt et par taxaer og ventede på de første "tabere". Vi endte med at sidde hele natten hjemme hos mig og skrive sangen til den chauffør der kørte os hjem, mens han spillede gammel Stones og fortalte at nu gad han ikke køre flere håbe- og især –fulde stjerner hjem: “I spent the night putting this city to bed, with you in my heart and drunken stars in my head!”

Spirit of Vignelaure:

Skrevet til gode venner og deres forunderlige sted i Provence. Et vinslot hvor et hav af franske kunstnere har opholdt sig - sikkert lidt for længe på grund af vinen, hvorfor de har efterladt kunst overalt, som tak for opholdet.

Marie (I Say Nothing):

Daniel Lemma fik ideen til Marie, mens vi arbejdede på en anden sang sammen. Vi har vidner der kan bekræfte, at vi skrev sangen færdig præcis som den lille turbus stoppede udenfor spillestedet. Samme aften spillede vi sangen live for første gang.

Guess What (Running Out Of Love):

Skrevet på jetlag og Dos Equis den magiske første nat i The House of Songs i Austin, på det klaver vi lige havde båret ind i huset.

Rhythm Of My Road:

Hvis du kører en nat op gennem Tyskland mens ungerne sover på bagsædet og du samtidig er heldig nok til at ha den du elskers hovede hvilende på din skulder, så ved du hvad jeg taler om her. Jeg havde ikke brug for noget som helst andet end benzin til bilen og en dobbelt Cortado!

Just A Moment:

Skrevet sammen med svenske Christian Kjellvander i mit lille arbejdsstudie i Århus, første gang vi mødtes. Christian kom over og fortalte mig, at han aldrig havde prøvet at skrive med andre før og troede at det ville blive svært for ham. Så vi gik ud og fik frokost og brokkede os over musikbranchen, men heldigvis sneg der sig efterfølgende en sang op imellem os. Som om den bare ville ud og fortælle os, at ingen er noget uden at ha nogen at læne sig op ad!

Why Do You Move So Fast?:

Skrevet med Troy Young Campbell. Vi mødtes første gang på "The Howling Wolf", en kulsort klub i New Orleans. En af den slags klubber der aldrig havde set dagens lys eller været plaget af nogen form for udluftning. Alt hvad der nogensinde var sket i den klub var blevet derinde. Ikke en eneste bendet tone fra en bedrøvet bluesguitar, var nogensinde nået nogen steder hen. De var blevet grebet i luften og opslugt af den hær af ensomme flokdyr, der aften efter aften søgte ind gennem de mørke korridorer og helt op foran scenen, hvor de hørte til. Fra det lille backstage-rum ved siden af scenen hørte jeg kun alt for godt hvordan hun kæmpede mod et sjældent støjende publikum. Hun var ikke derfra byen, og de ku mærke det. Min ven indianeren, der stod ved siden af mig og skulle på næste gang, var heller ikke der fra byen, og jeg selv var så langtfra. Der var mere end langt fra Samsø til New Orleans den aften. Da hun opgav og smed håndklædet på scenen, gik min ven indianeren ind og trøstede hende så godt han havde lært, men hun pakkede bare og forlod stedet med endnu et ar på sjælen. "We better kick their asses or get the hell out of here" sagde han til mig! "Well they sure deserve a kick!" sagde jeg og det gjorde han så. Han stak stikket i sin guitar og råbte hver en sætning direkte ind i hovederne på dem - og det virkede! Han sluttede sin lille vendetta af med ordene: "I am Troy Young Campbell - I am from Dayton, Ohio and you better listen to this next person on stage, cause he came all the way from Denmark!" Jeg takkede min nye ven fra Ohio så godt jeg kunne og gik på og skreg mine sange ud som om jeg var "The Howlin Wolf" eller kæmpede om borgmesterposten i byen!

Sådan mødte jeg Troy og den næste dag havde vi skrevet sangen sammen. Det er 15 år siden og vi spiller den stadig.

La Pelosa:

Jeg var startet på sangen en smuk nat på Sardinien. Daniel Lemma hjalp mig med at skrive den færdig i turbussen, i nov. 2010, hvor han var gæst på nogle af mine koncerter. ”It´s hard work – the art of living…”

Shadow Soldier:

En vens triste beretning om at komme hjem fra krigen. Jeg fortalte Matt the Electrician om sangen, en af de første dage i jeg var i det nye House of Songs i Austin. Han fortalte mig, at hans fætter havde fortalt Matts mor, at han ville i hæren. Hun havde lyttet tålmodigt til beretningen om mulighederne for en uddannelse og kammeratskabet og en go løn, når han kom hjem - hvorefter hun gav ham en linje at tænke over: "Bottomline is that you will be trained to kill. I think you should be trained to love!"

This Part Of Town:

Det føles som om den sang har været der altid. Vi har spillet den live flere gange, men det krævede en Charlie Sexton, at få den til at leve i et snedigt nattegroove.
Det var præcis i dén sene nattetime, at direktør Falch sprang ud i sin Cobradans til Sextons outro-guitar!

Let It Ring Out:

Jeg turnerede med "The House of Songs" i Danmark, i september 2010, og fortalte undervejs min gode ven Kevin Welch om den tilsandede kirke ved Skagen. Et fredfyldt sted hvor tiden står stille, og som begavede mennesker har formået at holde fredet. "Isn't there a song hidden there somewhere?" sagde Kevin. Jeg skrev den og sendte den til ham. Han lavede to fine rettelser og Sexton plukkede den som den første i rækken af sange vi skulle indspille.

2 kommentarer:

 1. Ohøj Hr. Krebs.
  Havde fornøjelsen af at møde dig og Hr Falch personligt i Hjørring en dag i februar is og sne havde næsten bremset os men godt vi kom afsted fik akkorderne til tænder et lys!!!!! Nu var jeg så afsted og hører dig i Hjallerup der optrådte du sammen med amerikaner, jeg kan ikke finde noget med ham, hvad hed han og kan det passe at der er blevet brugt noget af hans musik til en dansk film????
  MVH
  Karsten Fiedler Sigh

  SvarSlet
 2. Hej Poul.

  Jeg er SÅ pjattet med din musik, og jeg har selvfølgelig købt "Magnolia Tales" som download, men jeg mangler teksterne.

  Hvor kan jeg få dem?

  Mvh

  H.P. Hansen

  SvarSlet